Stolta cykelryttare?

Det är inte bara här i Lund man cyklar (året runt). Även på andra sidan sundet är cykeln ett populärt fortskaffningsmedel. Och sannolikt är cykelsporten större i Danmark än i Sverige. Det finns en lång tradition av framgångsrika danska tävlingscyklister, och danskarna har haft anledning att vara stolta över sina ”cykelryttere”  –  inte minst megakändisen Bjarne Riis. Men säg den glädje som varar. Den ene efter den andre har med skammens rodnad tvingats erkänna att han dopat sig. Senast (men kanske inte sist?) i raden är Michael Rasmussen. Det är trist läsning dagens Politiken bjuder på.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Sport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *