Ingen tågtjuv i Saltsjöbaden!

Det är bara några dagar sedan vi vaknade till häpnadsväckande rubriker. En ung tjej anklagades för att ha stulit ett tåg och kört det rakt in i ett bostadshus. Vittnen kunde berätta om hennes förtvivlade skrik. Hon har dock inte kunnat höras, eftersom hon är alltför  illa däran.

Så sent som igår skrev Dagens Nyheter om ”Saltsjöbanetjuven”. Och jag förundrade mig. Hur kan en seriös tidning på ett så tidigt stadium bidra till att mynta ett uttryck som detta? Idag har samma tidning en artikel om att SL nu ber om ursäkt. Den unga tjejen, som nu ligger svårt skadad efter sin arbetsplatsolycka (hennes uppgift var att städa tåget) är inte alls misstänkt längre. Åklagaren kan häva anhållandet berättas det storstilat.  Kanske skulle DN också be om ursäkt?

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *