Kan flickor leka med bilar?

Det undrar danskarna för närvarande. Sneglar de över sundet så kan de se att pojkar leker med ”flickleksaker” och flickor med ”pojkleksaker” i svenska leksakskataloger. Det ser inte likadant ut i danska kataloger. Det betyder inte att allt är frid och fröjd i Sverige på jämställdhetsområdet. Bara att danskarna har en bra bit kvar.

Läs mer här!

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *