Skamlig hantering av djur

De senaste dagarnas rapporter om hur illa djuren kan fara vid transporter har varit skakande. Här i Sverige dör fyra procent av kycklingarna vid transporten till slakteriet. Hur är det möjligt? Trots de förfärande siffrorna kontrolleras endast en handfull transporter varje år. I det avseendet har vi något att lära av danskarna. Den danska polisen kontrollerar i samarbete med veterinärer ca 1500 transporter – större såväl som mindre – varje år.

Sedan kan man undra om man alls kan äta kyckling efter man sett inslagen i SVT om hur kycklingar sopas ihop till slakt med hjälp av maskiner. Jag saknar ord.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Miljö, Natur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *