Allt ljus på Vestager och Radikale Venstre…

…åtminstone för ögonblicket. Kanske spiller det över lite på de Konservative och deras ledare Lars Barfoed också. I går tog de två partiledarna i hand på att de ska samarbeta efter valet. Inget av de danska partierna klarar sig utan samarbetspartners, det är sant och visst, men här talar vi om samarbete över blockgränsen – eller åtminstone den nuvarande blockgränsen. Samarbetet är inte bara ett försök (för båda partierna) att locka väljare från mitten, utan också en tydlig markering gentemot Dansk Folkeparti (och för Radikale Venstres del också gentemot Enhedslisten). Pia Kjærsgaard är, föga förvånande, rasande. Redan tidigare fanns en hel del som pekade på att partiet kan komma att förlora inflytande efter valet, och det här skulle kunna vara slutet för den extremt hårda invandringslinje som DF drivit. Säker ska man dock inte vara. Just nu känns det som att vad som helst kan hända i det danska valet.

Alltså: Spännande fortsättning följer…

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *