Det blåser åtminstone åt rätt håll

Jag fick en upprörd kommentar till mitt förra inlägg, och det är i och för sig inte så förvånande. IKEA är både älskat och hatat. Vi inreder våra hem med deras prylar, samtidigt som vi diskuterar om vi verkligen bör stödja dem. Företaget – och dess grundare – har onekligen sina baksidor. Men nu finns det här, och det krävs nog ett uppror av gigantiskt format för att ändra på det. Vi fortsätter således att köpa IKEA-kök… och Ericsson-prylar… och Coca Cola och annat slit och släng. Och så länge som vi gör det lär vi få dras med de företag som tillverkar prylarna. Och om dessa företag försvinner, vad kommer då i stället? Blir det bättre eller sämre? Vi lever i ett konsumtionssamhälle, och frågan är om det någonsin kan bli den idyll vi så gärna vill ha.

MEN medan IKEA och andra företag som vi älskar att hata trots allt finns här… så är det väl inte fel att de ser till att hantera sitt behov av energi på bästa sätt? IKEA kommer säkert att få en hel del kritik för sitt vindkraftsprojekt – det finns sannolikt ett antal argument både för och emot projektet. Det återstår att se. Min uppfattning ligger dock fast: ju mer vindkraftsenergi, desto bättre.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Miljö, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *