Ut med sköljmedlet!

Och så äntligen ett riktigt positivt besked från andra sidan sundet – butikskedjan Irma slutar sälja sköljmedel. Jättebra. Ingen borde använda sköljmedel, parfymerade tvättmedel och andra onödiga tillsatser. Jag är övertygad om att fiskar och andra vattenlevande varelser gör tummen upp. Irma konstaterar att 53 procent av deras kunder redan avstår från sköljmedel, och nu blir det förhoppningsvis ännu fler.

Kanske kan kampanjen spridas utomlands, t.ex. till Tyskland, där man inte bara verkar gilla sköljmedel, utan fortfarande i hög grad vurmar för bakteriedödande tillsatser i disktrasor och rengöringsmedel för bad och kök. Skrämmande.

Läs mer här.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Miljö, Natur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *