Løkke Rasmussen försvinner?

Hodie mihi, cras tibi, är kanske en av de där gamla sentenserna som rätt många förstår, även om man inte kan något latin i övrigt. ”Idag är det min tur, i morgon din.” En gammal sanning som håller. Ungefär som ”skrattar bäst som skrattar sist”.

Det är inte så länge sedan som Helle Thorning-Schmidt i princip var vatten värd, åtminstone i dansk press. Häromdagen kunde vi dock läsa att hon kanske har chans till ett toppjobb, nämligen som efterträdare till Herman Van Rompuy, Europeiska rådets ordförande.

En som däremot inte lär vara kandidat till nämnda toppjobb är Thorning-Schmidts företrädare på statsministerposten i Danmark, nämligen Lars Løkke Rasmussen. Kort tid efter att Helle Thorning-Schmidt tillträtt statsministerposten visade opinionsmätningarna att en stor andel av danskarna gärna skulle se att Løkke Rasmussen var tillbaka på posten. På senare tid har han dock mött allt fler motgångar – EU-parlamentsvalet var t.ex. en klar besvikelse för Venstre.  Men de största problemen verkar han ha ordnat själv. Till de stora diskussionsämnena i dansk press hör just nu ett omfattande inköp av kläder till den förre statsministern. Stämmer det att sponsorer har stått för merparten av kostnaden?

I kväll lämnar han posten som partiordförande, ryktas det.

Läs mer i Berlingske eller Politiken.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *