Troll på Snödroppsgatan

I Malmö verkar för övrigt den politiska korrekthetens censur åtminstone för ögonblicket lysa med sin frånvaro. Danskarna kan åka till Snödroppsgatan och titta om de vill. Ett av höghusen pryds numera av en jättemålning, åtta våningar hög, skapad av Smug One från Skottland. Vad den föreställer? En nästan naken fet karl  (riktig kulmage) som stövlar fram genom den svenska naturen, bärande på två saker: på vänster axel ett träd, som han gissningsvis just ryckt upp ur myllan, och i höger hand en liten blond trolldocka (eller är det en riktig flicka?) med blågul klänning. Hon hänger där som en liten trasa i hans stora näve. Varifrån kommer han? Vart är han på väg? Vad tänker han göra med henne? En sak är säker: han ser inte snäll ut.

Till Sydsvenskan säger Smug One att han skapat ett ”troll” för att göra barn glada. Och färgen lär vara bra, om vi nu ska tro honom. Bilden kommer att klara sig längre än huset.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Kultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *