Willumsen

Får man tipsa om ett museum?

Att det finns mycket att välja på på andra sidan sundet är väl de flesta väl medvetna om. Så synd att tiden inte riktigt räcker till…. I påskhelgen hann vi dock med ett besök på J. F. Willumsens museum i Fredrikssund. Ett lika stilrent som stillsamt museum bjöd på spännande upplevelser. Men så är ju också Jens Ferdinand Willumsen en av de riktigt stora i dansk konsthistoria. Själv blev jag lite fascinerad av den helhet som varje tavla utgör. Här finns inga slumpvis tillkomna inramningar. Varje ram är en del av konstverket. Därför är det alldeles logiskt att vissa ramar går i gammalrosa. Kan inte minnas att jag sett det förr.

Mer info om museet och Willumsen finns här.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Kultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *