Student fick högsta betyg i alla ämnen!!!!!

Att en svensk student får högsta betyg i alla ämnen – det är väl närmast en icke-nyhet. Några utropstecken blir det inte. Men det har vi här, för studenten är dansk. En tjej från Ballerup, Naja Nørgaard Nielsen, har lyckats få högsta betyg i samtliga ämnen, och då blir hon en toppnyhet i Berlingske. På Borupgaard Gymnasium i Ballerup har man aldrig upplevt något liknande.

Den unga tjejen, eller superstudenten som tidningen kallar henne, har stora planer för framtiden. Helst vill hon bli astronaut.  Till hösten blir det alltså studier i rymdteknik och geofysik.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *