Priset för att vara Palme

”Palme. Älskad och hatad” har haft premiär över hela landet, och ryktet om filmen har förstås också nått Danmark. Berlingskes recensent Jens Andersen beskriver den som ett lysande svenskt filmporträtt. Filmen är ”mesterligt klippet”, ”dybt bevægende” (djupt rörande) och ”et fantastisk sort-hvidt postkort fra en uskyldens tid, der slet ikke var så uskyldig”.  Åk genast till Malmö och se den, lyder uppmaningen till läsarna.

Artikeln är lång och definitivt läsvärd, men jag stannar redan vid rubriken, och funderar på om den kunde ha fungerat som titel för hela filmen: Prisen for at være Palme.

Läs hela artikeln här!

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Aktuellt, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *