Den norske antisemiten Johan Galtung

Ibland blir man mållös.

Den välkände norske fredsforskaren Johan Galtung har utan att darra på målet gått ut och hänvisat till Sion vises protokoll. Här kan man, enligt Galtung, få en bra bild av vad judarna sysslar med. Att Sion vises protokoll är ett komplett falsarium, enbart skapat för att sprida judehat, måste även Galtung vara väl medveten om. Men han drar sig ändå inte för att utnyttja det. Dessutom för han fram teorin att Israel skulle kunna ligga bakom Breiviks massmord. Den enda slutsatsen jag kan dra av detta är att Galtung själv hatar judar, och inte skyr några medel för att sprida detta hat.

Om Galtung har åtnjutit något förtroende tidigare som forskare, så bör det vara för evigt förlorat.

Läs mer här och här och här.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Kultur, Politik, Religion, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *