De gula sidorna – sjunkande skepp

Eniros danska motsvarighet på nätet, De Gule Sider, går i konkurs, skriver Berlingske. Den nuvarande ägaren, European Directories, köpte de danska gula sidorna av TDC för sex år sedan. Den gången var priset 5 miljarder danska kronor. TDC visste förmodligen vad de gjorde när de sålde.

Det går inte särskilt bra för den gamla telefonkatalogbranschen. Dess tjänster verkar bli alltmer överflödiga. Och det är inte utan att man känner en viss skadeglädje. Även ett mindre annonspaket kunde för några år sedan kosta uppåt 50 000 kronor hos Eniro. I dag är det knappast något företag som betalar fullt pris för sin annons. Papperskatalogerna har krympt och sidorna är halvtomma. På gula sidorna på nätet är konkurrensen stenhård, och det är svårt att synas. Alla kan inte ligga längst upp i toppen.

Nej, de flesta företagare tänker sig för innan de väljer att köpa en annons av de gamla monopolföretagen. Marknadsföring är dyrt, och det gäller att lägga pengarna på rätt verktyg.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Ekonomi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *