Ännu en onödig karta

Och så har vi fått en ny dansk karta att kika på, om vi tröttnat på ”gettokartan”. Den nya, interaktiva socioekonomiska kartan visar var de rikaste köpenhamnarna bor, var de mest hjälpbehövande finns – och var man kan hitta invandrare med icke-västlig bakgrund. O.s.v.

Tanken är att den nya kartan ska bidra till att ekonomiska stödåtgärder m.m. hamnar på rätt ställe. Det är väl i och för sig bra. Men behöver man skapa en karta av det här slaget för att veta det? Den kommer att finnas på nätet under oöverskådlig tid och bekräfta vad alla redan tror sig veta: att vissa ställen är OK medan andra är dåliga, att vissa invånare duger medan andra kanske inte gör det.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Ekonomi, Politik, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *