Dåligt sällskap – eller dåligt omdöme?

Henrik Sass Larsen blev aldrig finansminister i den nya danska regeringen. I sista sekunden avslöjades att PET, Danmarks motsvarighet till SÄPO, saknar förtroende för honom. Anledningen är en något oklar relation med den danske bandidosledaren. Ord står mot ord. Har Sass Larsen haft bandidosledarens beskydd? Var det en slump att de träffades på ett café? Hur är det med sms-kontakten mellan de två?

En annan dansk i blåsväder är Anders Samuelsen, ledare för Liberal Alliance. Det är inte länge sedan han glatt kunde konstatera att hans parti klarat sig bättre än väntat i valet. De sista dagarna har dock varit mindre roliga. Det har nämligen avslöjats att Samuelsen för ett par år sedan betalade en så kallad ”rockergæld” (en skuld till ett kriminellt motorcykelgäng) för sin sons räkning.

Man kan undra hur det står till i Sverige. Även här har vi politiker i ledande ställning, och även här har vi kriminella motorcykelgäng. Förhoppningsvis har de inte kontakt med varandra. Hittills har vi fått nöja oss med mindre uppseendeväckande historier än de danska. Vänsterpolitiker som med gott mod deltar i ombildningen av hyresrätter till bostadsrätter.  Svart städhjälp lite här och där.

Ja, och så har vi ju Juholt. Men han är förstås en historia för sig.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *