Många frågor att ta ställning till om man är dansk ”undervisningsminister”

”Jeg er hverken minister for tørklæder, badeforhæng, leverpostejsmadder, indkaldelse til forældremøder eller for spørgsmål om, hvad man må sige i skolegården.”

(Jag är varken minister för slöjor, duschdraperier, leverpastejsmackor, kallelser till föräldramöten eller för vad man får säga i skolan. )

Bakom uttalandet står Bertel Haarder, dansk ”undervisningsminister”, som verkar ha fått nog av att behöva kommentera alla de mer eller mindre befängda förslag som från olika håll läggs fram för att förbättra den danska skolan.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Kuriosa, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *