Kvarsittning för den som talar arabiska, urdu eller svenska i den danska skolan?

Får Dansk Folkeparti som det vill, blir det förbjudet att tala annat än danska i den danska skolan. Det främsta argumentet för ett förbud, enligt DF, är att det skulle kunna förhindra mobbning. ”I den danska skolan talar man danska”, säger partiets företrädare Marlene Harpsøe. Kvarsittning är ett lämpligt straff för den som inte talar danska, menar man. Eller varför inte ett ”korrigerande föräldrasamtal”?. Undervisningsministern är dock inte tilltalad av förslaget, som därför inte ser ut att bli mer än just ett förslag.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Politik, Samhällsfrågor, Språk. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *