Carsten Jensen i Lund

Carsten Jensen bjöd på en färgstark och fängslande föreläsning på Lunds stadsbibliotek igår. Utgångspunkten var hans senaste tre böcker – först och främst Vi, de druknede. Han inledde med några allmänna reflektioner om Danmark: Danmark som sjöfartsnation respektive jordbruksland. Utåtblickande eller inåtvänt. Danmark förr och nu. Avslutningsvis knöt han ihop trådarna genom att få oss alla att fundera på hur vi identifierar oss som människor. Genom det som skiljer oss från andra – eller genom det som vi har gemensamt med andra? Själv väljer han det senare alternativet. Med fokus på det djupast mänskliga, och det som förenar oss alla – över tid och rum.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Kultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *