Har danskarna ett vinnande koncept?

Melodifestivalen, eller Melodi Grand Prix, som man ofta säger i Danmark, är i full gång igen, och tidningar och TV flödar över av spekulationer. Danmark tävlar i år med en duo, Chanée & N’evergreen, och i dansk press dras paralleller till den duo som vann tävlingen för tio år sedan: brødrene Olsen, Jørgen och Noller. De två fick se sina liv förändras på tre minuter. ”Det kom helt bag på oss” (vi blev helt överrumplade), berättar de i en intervju för dansk TV.

Med Chanée & N’evergreen har Danmark goda chanser att ta hem segern igen, åtminstone enligt DR:s webbplats. Här kan man titta på bidraget. Vill man jämföra med bröderna Olsen, så hittar man dem här. Frågan är om inte de två bröderna kan symbolisera det där danska gemytet som svenskarna numera tycker sig leta förgäves efter ibland.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Aktuellt, Kultur, Kuriosa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *