Sprut og smøger

Den danska regeringen har bestämt sig för att höja priserna på ”sprut og smøger” – sprit och cigaretter – berättar danska Politiken. Skattehöjningen har två syften: dels ska den finansiera en tidigare skattesänkning, dels ska den bidra till att danskarna inom tio år hamnar på tio-i-topp-listan över livslängd i världen. Dit är det som bekant en bit kvar.

Om man får tro lyckoforskarna vid Århus universitet mister kanske danskarna därmed sin topposition i lyckohänseende. Forskarna har ju, som tidigare nämnts, kommit fram till den något märkliga slutsatsen att lyckan är större bland dem som lever kortare tid. Och lycka är, om jag förstått forskarna rätt, en eller ett par snaps framför TV:n en fredagskväll.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Aktuellt, Ekonomi, Politik, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *