Krängardag i Lund

Hör du till dem som har svårt att skriva 2010? Blir det 2001 i stället? Eller är du kvar i 2009? Lösningen heter kanske i så fall tjugotio – åtminstone om man bor i studentstaden Lund. Här råder alltid en viss grad av studentikositet (nytt ord?) och vissa år är värre än andra. Bland annat detta år. Det är nämligen dags för karneval igen. ”Rätt& felkarnevel tjugotio”, som karnevalisterna säger. Nästa år säger man kanske tjugoelva här, vem vet. Systemet skulle kunna bli självgående, med eller utan karneval.

Nåja, än är inte årets karneval över. Den ligger bara i startgroparna. I morgon kommer vi dock att märka av den rejält. Det är nämligen krängardag – säljstart för årets karnevalstidning, Rätt&fel-journelen. Femtusen karnevalister ska ut på gator och torg, inte bara i Lund, utan över hela Skåne, för att sälja den rykande färska tidningen. Försäljningen kommer att gå som smort, förutspår Johannes Hansen, karnevalstidningens art director. Tidningen är laddad med energi, pappret är fint, typsnitten valda med omsorg och konceptet är väl sammanhållet, påpekar han. Det här är en tidning som ligger rätt i tiden, ett livsstilsmagasin, med spännande reportage och goda och genomtänkta råd för alla och envar. Fotograferna har jobbat dygnet runt för att fånga små och stora lundensare i mer eller mindre känsliga positioner och situationer, och i morgon kan vi alla se resultatet.

Själv har jag tjuvtittat, inbiten tidningsläsare som jag är. Och jag har bara ett råd till alla er som köper tidningen: missa inte annonserna…

Mer info om den kommande karnevalen hittar man här.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Kuriosa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *