En ursäkt med konsekvenser?

Igår valde danska Politiken att be om ursäkt med anledning av att publiceringen av ett antal teckningar av Muhammed kan ha kränkt en del av dennes efterlevande. Ursäkten har väckt ett ramaskri i Danmark, men även i Norge. Idag undrar Sydsvenskan när nästa ursäkt ska komma. Sydsvenskan räknar nämligen med att många av dem som nu känner sig kränkta (av själva ursäkten), också kommer att vilja ha en ursäkt. Fortsättning följer, som det brukar heta.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *