En utvisning till

Samtidigt som fem killar hemmahörande i Sverige utvisas ur Danmark på livstid (se tidigare inlägg), meddelas att Rasmus Paludan, ledare för det lilla extremhögerpartiet Stram Kurs i Danmark, inte är välkommen in i Sverige under de närmaste två åren. Det hjälper inte att han har sin pappa i Helsingborg (vilket Rasmus själv tycker är skäl nog för att slippa utvisningen). Kanske skulle han ha tänkt på sin pappa innan han begav sig till Sverige tidigare idag i avsikt att bränna ett exemplar av koranen.

Det är trevligt när folk åker över gränsen för att hälsa på släkt och vänner. En pappa i Helsingborg kanske. Eller bara för att ha en trevlig dag.

Svenskar som åker över till Danmark för att mörda, eller danskar som inte har annat i tankarna än att bidra till hat, våld och upprörda känslor… dem slipper vi gärna.

Mer finns att läsa här.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *