Danmark – föregångare inom vindkraft

Vi som med jämna mellanrum befinner oss i Danmark har under de senaste årtiondena kunnat konstatera att vindkraften ständigt är på frammarsch. Det här är något som även TV-bolaget CNN upptäckt, och i en programserie om olika energilösningar lyfts Danmark fram som ett föregångsland på vindkraftsområdet. Tom Hayes, journalist på CNN, säger till Jyllandsposten att om man vill veta något om vindkraft så är det Danmark man ska bege sig till. Förra veckan besökte han och hans team bland annat danska Samsö, som de pekar ut som den enda CO2-neutrala ön i världen.

CNN visar inslaget om Danmark och vindkraften den 25 februari.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *