Var ligger Sus?

”Bussar i krock vid Sus”, meddelar Sydsvenskan med stora bokstäver i dagens nätupplaga. Kort och sakligt. Lite för kort. Är det i Lund man ska välja en annan väg för att undvika det eventuella trafikkaoset vid sjukhuset – eller är det i Malmö? Var ligger Sus???

Sus är den olyckliga förkortningen för en ännu olyckligare sammanslagning av två vart och ett för sig tillräckligt stora sjukhus: universitetssjukhuset i Lund (Usil) och sjukhuset i Malmö (Mas). Denna sammanslagning ägde rum för några år sedan, och vi skördar fortfarande frukterna av den. Det kommer vi att göra i lång tid framöver. En total katastrof i alla avseenden. Elefantiasis, långa köer, patienter som åker skytteltrafik mellan sjukhusen för en och samma åkomma. Och framför allt: läkare som försvann en masse (inte minst från ögonkliniken). Ett och samma namn för två välrenommerade sjukhus.

Var ligger Sus? I Malmö, om jag förstår saken rätt, när jag väl läser artikeln om busskrocken.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Politik, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *