Fredrik Reinfeldt i eftertänksam intervju

Danska Politiken.dk/magasinet bjuder på oväntad läsning: en lång intervju med Fredrik Reinfeldt, som med egna ord får ge sin syn bland annat på invandring. Om den danska invandringspolitiken väljer han att inte säga så mycket. ”Vi har ju inte de bestämmelserna, och det säger väl allt”, konstaterar han på frågan om vad han anser om den danska 24-årsregeln. Och på frågan om han verkligen tror att analfabeter ska kunna hitta på något att göra i Sverige, så konstaterar han lugnt att ”Det är ju människor det handlar om. Människor är kapabla.”

Intressant läsning, för den som vill. Hela artikeln finns här.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Politik, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *