Hatet mot Sverige och svenskarna – ord och inga visor från psykiater med starka känslor

Har Berlingskes krönikörer och kommentatorer något mer på agendan dessa dagar än att spy hat över Sverige och svenskarna? Är hela redaktionen bemannad av rasister som avskyr allt som kommer från andra sidan sundet? Det ena lågvattenmärket efter det andra har passerats, och jag finner inga ord för vad jag känner.

Det senaste exemplet finns här, skrivet av Henrik Day Poulsen, psykiater(!) och filosofie doktor. Kanske skulle mannen i fråga ta en titt i sitt eget inre och fundera på vad det är för behov hos honom själv som kommer till uttryck när han öser galla över oss. Sverige är en ”felslagen stat”, och han rekommenderar oss nu att investera mer pengar i rashygien, så att männen äntligen kan bli av med sin y-kromosom. Sveriges hopp, menar han, står till de muslimska invandrarna, som i alla fall låter män vara män. Och så refererar han till den stackars franska drottningen, Marie Antoinette, som blev ett huvud kortare för att hon inte förstod sig på verkligheten och vanligt folk. Så kommer det att gå för Sverige och svenskarna, ”som i tron på sin egen förträfflighet bara har hån till övers för folk som jag”, skriver han. Nåja, bäste Henrik Day Poulsen, ibland kan det vara en god idé att se sig själv i spegeln. Vem är det som hånar vem? Var finns klarsynen? Det här är mer än pinsamt.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Kuriosa, Politik, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *