Hasch och prostitution – ett lyft åt dansk ekonomi

Ja, nog är de en aning okonventionella, våra grannar. Eller kanske bara realistiska? Det tål att fundera på. Från och med nu räknar man nämligen in både prostitution och drogförsäljning i dansk BNP. Och det ger ett lyft åt dansk ekonomi. Räkenskaperna går från minus till plus. Tidigare har man redovisat en nedgång på 0,3 procent i den ekonomiska tillväxten för i år. Men efter att man inkluderat de två nya områdena får man faktiskt ett positivt resultat. Plus 0,2 procent. Inte illa, eller?

Läs mer här.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Kuriosa, Politik, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *