Vinterkörning

I Sverige måste man sedan några år tillbaka ha vinterdäck vid körning i vinterväglag (1 dec. – 1 april). Tidigare gällde denna bestämmelse enbart svenskregistrerade fordon, men nu omfattas även utlandsregistrerade bilar av den. Sydsvenskan har redan konstaterat att många danska bilar på besök i Sverige enbart är utrustade med sommardäck. Med anledning av det danska sportlovet (som infaller nu och nästa vecka) har dock den danska sajten dinepenge.dk tagit fram en översikt över vad som gäller vid vinterkörning i ett antal europeiska länder. Något som vi alla kan ha nytta av. Här närmar sig ju också sportlovet.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Aktuellt, Gränsgångarfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *