Ärva sommarstuga i Danmark?

Att det är svårt – för att inte säga omöjligt – för en utlänning att köpa sommarhus i Danmark är förmodligen allmänt bekant. Enligt dansk lag måste den utländske medborgare som inte bott i Danmark under en tidsperiod på minst fem år skaffa fram ett specialtillstånd från justitieministern för att köpa sommarstuga eller annan fast egendom i Danmark.

Får man ärva en sommarstuga då? Frågan är relevant för många som inte bor i Danmark, och enligt Berlingske är svaret ja. Förbudet mot att äga hus i Danmark gäller inte för utlänningar som ärver ett hus eller övertar ett hus i samband med skilsmässa. Mer finns att läsa här.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Gränsgångarfrågor, Kuriosa, Samhällsfrågor, Turism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *