Fastlag på andra sidan sundet

Idag firar man fastelavn i Danmark, och de utklädda barnen slår katten ur tunnan. Fast det som dråsar ut vid det sista slaget är förstås ingen katt, i alla fall inte numera, utan godis. De vuxna tittar på och äter fastelavnsboller, fastlagsbullar. Bullarna kan se lite olika ut och vara gjorda av wienerbrödsdeg eller vetedeg. Inne i bullen finns ofta en klick vaniljkräm. Fast även på den punkten kan det variera.

Fastlagsbullar har vi således på båda sidorna sundet. Fast de är rätt olika, och jag vet vilka jag föredrar. Lite synd dock att fastlagsfirandet här enbart består av semmelätandet.

Här kan man se bilder från det danska firandet.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Kultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *