En japp – eller ett japp?

Nätet kan användas till mycket. Till exempel för att undersöka ett ords genus.   I det här fallet gäller det Japp, den klassiska chokladstången. Ska det heta en Japp eller ett Japp? Under några septemberdagar 2011 gick diskussionens vågor höga på en för mig okänd blogg. Råkade stöta på den häromdagen, och läste med viss fascination om hur människor i olika delar av landet (och i Finland!) ser på problemet. Det verkar som att ”en japp” vann. De flesta skåningar som deltog i spontandebatten verkade dock föredra  ”ett japp”.  Så kanske är det regionalt betingat.

Här hittar man jappdiskussionen.

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Kuriosa, Okategoriserade, Språk. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *